Ateliere de interpretare a muzicii bizantine din sisteme „ermetice” de notație

4 septembrie 2023

🏛️Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), în parteneriat cu Facultatea de Teologie a Universității din Finlanda de Est (UEF), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (ΕΚΠΑ) și Asociația REVIVART, organizează între 4 septembrie și 14 octombrie 20 de ateliere de interpretare informată istoric din sisteme greu accesibile de notație muzicală.
📖Workshopurile se vor desfășura online pe platforma ZOOM și vor valorifica piese transcrise din notația kieveană, sistemul alfabetic al lui Petros Ephesios și notația lui Gheorghios Lesvios.
🎓Participanții vor avea prilejul să lucreze cu profesori din învățământul muzical universitar, precum arhid.conf.univ.dr. Gabriel Constantin OPREA (UNMB), lect. univ. dr. Maria TAKALA-ROSZCZENKO (UEF) și CS III dr. Cătălin CERNĂTESCU (UNMB).
🚩Pe parcursul celor 20 de workshop-uri, participanții vor studia aspecte teoretice și practice inedite legate de sistemele alternative de notație. Rezervarea unui loc pentru participarea la ateliere se face prin scanarea codului QR.
🚩Atelierele se înscriu în activitățile derulate în cadrul proiectului cultural „Sisteme ermetice muzicale și necesități ermeneutice (SEMNE)”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
🚩Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.