Acasă > Testimoniale
Testimoniale
Pe parcursul studiilor de master, am avut ocazia de a experimenta diverse modalități de abordare practică a elementelor de limbaj muzical. De pildă, am descoperit cum pot integra în activitatea muzicală oportunitățile oferite de muzica instrumentală, body percussion sau corporalizarea muzicală și am înțeles importanța creării unui instrumentar muzical – din care pot face parte chiar și obiecte uzuale. Datorită acestor acumulări, pot spune că astăzi sunt un cadru didactic capabil să susțină ore de muzică interactive și atractive, la care elevii participă cu bucurie și interes.
Multitudinea de informații și abilități deprinse în cadrul cursurilor, materialele bibliografice de care am beneficiat prin intermediul bibliotecii universității și gândul că întotdeauna voi găsi un sfat valoros printre profesorii mei din cadrul UNMB rămân pentru mine un aliat neprețuit pe drumul dezvoltării profesionale.
Cu recunoștință pentru fiecare cadru didactic și angajat al UNMB,
Anamaria Răducanu
Am absolvit programele de licență (Dirijat orchestră) și master (Stilistică dirijorală) din cadrul UNMB, iar calitatea de un înalt nivel a cursurilor susținute de profesori renumiți în domeniul artistic, dar și șansa de a participa la seminarii, conferințe sau concerte desfășurate în cadrul UNMB, coroborate cu cele două burse (Erasmus și CEEPUS) obținute la Academia de Muzică „Karol Lipinski” din Wroclaw, Polonia, au constituit aspecte definitorii în evoluția mea profesională atât din punct de vedere artistic, cât și dirijoral. În anii petrecuți la UNMB am acumulat foarte multe informații importante care ulterior au fost de real folos în colaborările mele cu majoritatea orchestrelor din țară (precum Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Națională Radio, Filarmonica „Moldova” din Iași sau Filarmonica „Banatul” din Timișoara), dar și din străinătate (Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, ESMAE Orchestra din Porto, Orchestra Simfonică din Coimbra, Filarmonica „Serghei Lunchevici” din Chișinău sau Orchestrele filarmonice din Kielce, Lublin, Zabrze sau Rzeszow din Polonia).
Constantin Grigore
Sunt absolventa Universității Naționale de Muzică din București, cu licența în Pedagogie Muzicală și masteratul în Educație Muzicală Contemporană. Nivelul pregătirii din cadrul UNMB este unul de înaltă ținută profesională, iar cadrele didactice ne-au fost adevărați mentori, au construit un demers didactic modern, în care cursurile s-au adaptat nevoilor tuturor studenților. Metodele alternative de predare asimilate în timpul masteratului ne-au oferit o nouă perspectivă în ceea ce privește abordarea interdisciplinară în actul didactic, absolut necesară în zilele noastre.
Profesorii ne-au încurajat simțul identității, încrederea, curajul și curiozitatea. Aceștia ne-au învățat să conștientizăm propriile resurse și să le dezvoltăm, oferindu-ne sprijin și ulterior, după absolvirea facultății. Pasiunile mele pentru nai și pentru folclor s-au concretizat pe bazele teoretice oferite de cursurile Universității Naționale de Muzică din București.
Loredana Streche
Pentru mine, Universitatea Națională de Muzică din București a însemnat în primul rând o serie de întâlniri privilegiate, pentru că am avut șansa să pot studia cu profesori pentru care munca la catedră a reprezentat și reprezintă o vocație practicată mereu cu pasiune. Felul în care mă raportez azi la muzică li se datorează în mare măsură acestor oameni, cărora le păstrez o caldă recunoștință. Am încă amintiri vii de la anumite cursuri, încă mai rețin atmosfera din diferite săli, mai mari sau mai mici, și mirosul și liniștea din bibliotecă și mediatecă.
UNMB a însemnat, totodată, spațiul în care am legat unele dintre cele mai frumoase și mai durabile prietenii din viața mea, dar și locul în care mi s-au definitivat opțiunile de viață și, mai ales, cele profesionale.
Am avut șansa să pot pleca de 3 ori pe perioada studiilor masterale și doctorale cu burse (Erasmus și CEEPUS) în Germania și Austria, să cunosc, să respir și să trăiesc atmosfera unor importante orașe universitare ca Weimar, Graz și Berlin, experiențe, de asemenea, inestimabile pentru formarea mea umană și profesională.
UNMB este și locul unde am lucrat vreme de 5 ani în cadrul Departamentului de Relații Internaționale, imediat după terminarea studiilor masterale, un alt prilej de a mă apropia de instituție și oamenii săi dintr-o altă perspectivă, administrativă.
În prezent, de câte ori trec pe lângă clădirea de pe Știrbei Vodă, mă încearcă o senzație de familiaritate, de căldură și de nostalgie, pentru că acolo, între pereții săi, e și o parte din cea mai frumoasă perioadă a tinereții. Și nu doar a mea.
Ioana Marghita
A fost o experiență minunată, care m-a ajutat și pe moment, dar și pe mai târziu și mă bucur foarte mult că am avut parte de ea. Recomand cu încredere studenților să aplice pentru bursa Erasmus+, pentru că vor câștiga din experiența asta nu doar pe plan muzical, ci și pe orice alt plan.
Andra Țăpurică
(…) În ceea ce privește pianul, am întâlnit o deschidere spre diferite tehnici de studiu extrem de practice, o privire diferită asupra cântatului și o adaptare din partea profesorului asupra fiecărui student în funcție de nevoile sale.
Toma Verly
Mobilitatea Erasmus a reprezentat pentru mine o oportunitate de aprofundare a scopului meu personal, dar mai ales, profesional. Am acumulat informații și sfaturi utile pentru evoluția mea, dar am și avut ocazia de a învăța reguli de bază a unei noi limbi, de a vizita locuri istorice importante și de a cunoaște oameni cu diferite culturi. Datorită satisfacției pe care am primit-o în urma dedicației mele de a face față unui mediu și sistem diferite, aș repeta această experiență de nenumărate ori.
Daria Tofănescu
Pentru mine, experiența Erasmus însemnat să mă cunosc mai bine ca muzician și ca personalitate. A fost o perioada în care mi-am format legături frumoase, am depășit frici, am trăit într-o altă cultură și am încercat un alt mod de viață. Am primit sfaturi de la profesori și oameni minunați pe care le voi purta cu mine de acum încolo. Într-un singur cuvânt, anul petrecut în Erasmus a fost o bucurie!
Loreta Porumbescu
Privind în urmă, pot spune că experiența UNMB este o călătorie frumoasă. Cel puțin, așa a fost pentru mine. Am avut șansa de a lucra cu profesori deosebiți și, de-a lungul anilor de studenție, am învățat de la fiecare lucruri extrem de valoroase. M-am bucurat din plin de oportunități și am participat la numeroase concerte și recitaluri alături de colegi talentați și profesori renumiți. De asemenea, am trăit experiența primului recital personal în cadrul evenimentului HOMMAGE À DINU LIPATTI organizat la Geneva, în colaborare cu Universitatea de Muzică din Geneva. Nu în ultimul rând, am avut șansa de a evolua profesional în cadrul numeroaselor masterclass-uri organizate de universitate în colaborare cu profesori valoroși din străinătate (precum Michael Kofler sau Phillipa Davies). Astăzi, continui drumul început la UNMB în calitate de profesoară de flaut și instrumentist în cadrul Orchstrei Naționale Radio. Fac ceea ce iubesc, iar o bună parte din călătoria meu artistică se datorează experienței de student din cadrul Universității Naționale de Muzică București.
Teodora Iliescu
Cursul de producție muzicală este ideal pentru studenții care doresc să învețe producție, dar și să aprofundeze, pentru cei deja integrați în acest domeniu. Este potrivit pentru orice nivel de cunoștințe și trece prin tot procesul: de la momentul în care instalăm programul, până la mix și master și finalizarea unei piese.
Cursul s-a desfășurat într-un studio profesional din cadrul Universității de Muzică, cu aparatură de ultimă generație, performantă și deschisă către studenții doritori. Este minunat că am putut avea acces la un studio de acest fel și am rămas cu informații prețioase pe partea de producție și post-producție, atât teoretice, cât și practice, informații pe care le folosesc în procesul propriu de creație și în studio.