Născută în Bucureşti, Inna Oncescu a studiat pianul la Conservatorul ”C. Porumbescu” din oraşul natal la clasa prof. Viorica Diaconu Zorzor şi acompaniament cu Suzana Szoreny. A urmat cursuri de specializare la Weimar cu V. Gornostaeva si D. Zechlin, la Szombathely (Ungaria), la seminariile Bartok, cu Imre Rohman, G. Kurtag si G. Sebok, iar la Bucureşti cu pianista Maria Fotino.
La concursurile nationale şi internationale a fost distinsa Premiul I la Concursul de Muzica de Camera de la Braşov; Medalie la Festivalul Interbalcanic de la Salonic (Grecia); Premiul ATM pentru interpretarea muzicii contemporane româneşti; Premiul al II lea la Concursul International de la Caltanissetta (Italia); Premiul pentru acompaniament de lied la Concursul de Canto G. Dima de la Cluj; Diplomă ca membru de onoare SIMC (1992) pentru activitatea de promovare a muzicii contemporane româneşti si străine, atât ca solistă cât si ca membru şi conducător al formatiei Repertorium.
A susţinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate.
A fost invitată să concerteze cu orchestre din ţară alături de dirijorii I. Ionescu Galati, C. Brancuşi, Răsvan Cernat, Gheorghe Costin, Modest Cichirdan, Ovidiu Bălan, T. Chachaj (Polonia).
A efectuat turnee în Anglia, Germania, Spania, Italia, Grecia şi Moldova. A realizat numeroase înregistrări la Radio (2000 min.) si televiziune.
A fost invitată să participe la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (Festivalul G. Enescu, Săptamâna internaţională a muzicii Noi, Festivalul I. Perlea, Festivalul Interbalcanic de la Salonic, Festivalul Muzicii Medievale de la Sighisoara, etc)
Are 3 CD-uri editate: Concertul pentru pian si orchestra nr. 2 de N. Brânduş, Suita pentru pian Impresii din Muzeul Satului de C. P. Basacopol, Lieduri franceze – Les chemin de l’amour, cu soprana Claudia Pop.
Din 2005 este Doctor in Muzica , iar în 2011 a obtinut bursa G. .Enescu la Paris. În prezent este cadru didactic asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.