Formare continuă-grade didactice

Evoluţia în cariera didactică

                 

Acordarea gradului didactic II

Acordarea gradului didactic II semnifică dobândirea de către cadrul didactic a unui plus de profesionalizare, confirmat prin rezultatele obţinute la probe special concepute pentru a pune în evidenţă valoarea adăugată achiziţionată în intervalul parcurs de la obţinerea definitivării în învăţământ.

Legislaţia pentru obţinerea gradului didactic II se găseşte în O.M. 5561/20211, articolele 17-24.

 

Acordarea gradului didactic I

 Acordarea gradului didactic I semnifică dobândirea de către cadrul didactic a unui nivel înalt de maturitate profesională şi expertiză, care îl recomandă ca pe un furnizor de bune practici în mediul educaţional şcolar.

Legislaţia pentru obţinerea gradului didactic I se găseşte în O.M. 5561/20211, articolele  34-41.

 

Acordarea gradului didactic I pe baza titlului ştiinţific de doctor

 Personalul didactic încadrat în învăţământul preuniversitar care a obţinut titlul ştiinţific de doctor şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 242 alin. (7) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, poate solicita echivalarea titlului ştiinţific de doctor cu gradul didactic I în domeniul ştiinţific al disciplinei/disciplinelor în care poate fi încadrat conform competenţelor certificate prin diplomă de licenţă/master, potrivit Centralizatorului disciplinelor, sau în domeniul ştiinţelor educaţiei.

Legislaţia pentru obţinerea gradului didactic I se găseşte în O.M. 5561/20211, articolele  43-44.

 

Anunțuri