Stilistică Interpretativă – Instrumente cu claviatură

Curriculum

Forma de învățământ: cu frecvență
Durata programului: 2 ani
Număr credite: 120 ECTS
Limba de predare: română

La înmatriculare, studentul poate alege între următoarele specializări principale: Instrument, Muzică de cameră sau Acompaniament

Anul I

Anul II

Competențe program

COMPETENȚE PROFESIONALE:

C1 – Decodificarea corectă a datelor obiective notate în partitură (înălțime, durată, intensitate, tempo și elemente de agogică, mod de atac), inclusiv  în textele muzicale contemporane.

C2 – Analiza textului muzical (tehnici de scriitură, formă), cu scopul de a stabili raporturi posibile între codificarea grafică și traducerea ei sonoră.

C3 – Integrarea textului într-un context mai larg, utilizând cunoștințe din domenii conexe (istoria muzicii, stilistică, retorică, semiotică etc.), cu scopul configurării unei viziuni proprii asupra lucrării.

C4 – Interpretarea unei selecții reprezentative a repertoriului solistic destinat instrumentului studiat/ vocii, demonstrând decodificarea adecvată a semnificației elementelor de limbaj muzical, precum și un înalt nivel al abilităților tehnice și auditive.

C5 – Interpretarea unei selecții reprezentative a repertoriului cameral / simfonic / liric ce include instrumentul studiat / vocea, demonstrând un înalt nivel al abilităților auditive și tehnico-intrepretative necesare integrării într-un ansamblu (în formații camerale, în ansambluri orchestrale, de operă, sau ca acompaniator – pentru pian, etc.)

C6 – Definirea stilului interpretativ propriu, pornind de la alegerea, abordarea, construcția și studiul repertoriului până la susținerea publică a creației interpretative instrumentale / vocale.

COMPETENȚE TRANSVERSALE:

CT1 – Aplicarea valorilor și principiilor deontologice specifice managementului resurselor umane, în condiții de autonomie și independență profesională.                                    

CT2 – Planificarea și organizarea resurselor umane în vederea eficientizării activității de grup.

CT3 – Autoevaluarea nevoilor de formare continuă în vederea adaptării competențelor profesionale la dinamica mediului organizațional și a pieței forței de muncă; însușirea unor metode și tehnici de învățare.               

Ocupații program

Denumire program masteratCalificăriOcupații conform C.O.R.
CodDenumire ocupație
Stilistică interpretativă instrumentală și vocalăStilistică interpretativă  instrumentală
265214Solist instrumentist
265220Solist concertist
265401Consultant artistic
Alte ocupații, potrivit calificării și titlului acordat, conform competențelor asigurate prin programul de studii. Dreptul de a exercita ocupația de Profesor în învățământul liceal și postliceal (233001), conform prevederilor legale (deținere „certificat de absolvire a programului de studii psihopedagogice – nivel II” sau echivalent).