Marius Sireteanu

C.D.A. DRD.
Discipline predate:
Dirijat și cânt coral, Practică artistică
Contact:

Educație

  • Doctorand, Universitatea Națională de Muzică București
  • B.A/M.A, Licență (2006/2007), Master (2007)

Biografie

Marius Sireteanu a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București (secțiile Pedagogie muzicală [absolvent 2001, licență 2007], Dirijat orchestră [2006] și master [Stilistică dirijorală, 2007]). În prezent este doctorand al aceleiași instituții.

Marius Sireteanu a avut o activitate bogată în domenii diverse, conexe arealului artistic. A lucrat timp de un deceniu ca sunetist de televiziune (TVRM, TVR, TVH) și de evenimente live (concerte de club, piese de teatru, activități artistice în spații convenționale și neconvenționale), a activat ca artist liric în coruri și grupuri vocale (Dominus, Acapella, cvartetul vocal SIdeREum), colaborează cu TVR, din 2007, la transmisiile live și înregistrările concertelor din cadrul Festivalului Internațional George Enescu și al Concursului Internațional George Enescu (regizor muzical), este compozitor și aranjor/orchestrator (Clubul pentru copii „Sunete Vesele”, Pilgrim Project, grupul vocal Acapella, grupul vocal Canticum, Corul de copii Radio, Iana Novac, Distinto, Duo-ul pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu). Este autorul ediției critice a Concertului pentru pian la patru mâini și orchestră în si bemol major de Giovanni Agostino Perotti (Editura Muzicală, București, 2019), pentru care a compus și cadențele solistice.

În prezent, Sireteanu predă studiul partiturilor dirijorale și practică artistică la UNMB, activând și ca sunetist, regizor muzical, compozitor și aranjor/orchestrator.

Blog/website

https://mariussireteanu.wordpress.com/