Andrei Petrache

C.D.A. DRD.
Discipline predate:
Practică artistică specifică
Contact:

Educație:

  • Doctorand cu subiect de cercetare componistică
  • Absolvent de Licență și Master în Compoziție Clasică, respectiv Stil și Limbaj Compozițional

Biografie

Andrei Petrache (n. 1998) a absolvit studiile de licență și master în Compoziție clasică la clasa prof. univ. dr. dr. h.c. Dan Dediu și în prezent continuă ca doctorand la aceeași specializare, la Universitatea Națională de Muzică din București. În paralel urmează o a doua licență, cea de Dirijat orchestră, sub îndrumarea prof. Cristian Mandeal, activitate care până acum s-a manifestat dirijând orchestra de studenți Symphonia a UNMB, ansamblul de percuție Pulsart și ansamblul de muzică contemporană IconArts.

Cadru didactic asociat la Universitatea Națională de Muzică București și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din 2023, lucrările sale, în număr de peste 70 de opusuri, au fost distinse cu peste 30 de premii la concursuri de compoziție naționale și internaționale și au fost interpretate în multe orașe importante din Europa și Asia.

Activitatea sa ca pianist, apreciată în trecut cu peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale, se orientează către scena jazzului, până acum concertând în diferite orașe importante de pe trei continente.

Publicații/ Înregistrări

  • Albumele Points și Seasons cu muzică originală pentru trio de jazz, 2023
  • 3, 2, 1…Start! și West Point, lucrări publicate de editura Son Art în cadrul unui proiect finanțat de ICR, 2023
  • Molto Vibrafo – concert pentru vibrafon și orchestră, înscris pe CD-ul Antologia Muzicii Românești – CD 59, Creații camerale și concertante RNF 4747/ 14.11.2022, UCMR, 2022
  • Lucrarea „Suita (R)enesciană” pentru ansamblu de cameră, în volumul N-escu – Variațiuni pe teme de George Enescu V, Editura Muzicală, București 2020, p. 67-125
  • Lucrarea „Seara” pentru cor de copii și pian, în volumul Vox Mundi, Ed. Nepsis, 2018, p. 3-18
  • Lucrarea „Rapsodie” pentru clarinet și pian, înscrisă pe CD-ul Recital vocal-instrumental, Cluj-Napoca, 2013