Cele mai importante decizii luate de Consiliul de Administraţie, în şedinţa din 25 ianuarie 2024

– aprobă solicitarea directorului Centrului Național de Cultură a Romilor „Romano-Kher” și utilizarea sălii „George Enescu” UNMB în data de 21.02.2024 pentru un eveniment, având în vedere că în ziua de 20 februarie se sărbătorește „Ziua Dezrobirii Romilor”.

– aprobă solicitarea d-lui Postăvaru Radu, dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, privind lansarea la UNMB, a volumelor intitulate „Analize dirijorale”, tipărite la Editura Muzicală.

Cele mai importante decizii luate de Consiliul de Administraţie, în şedinţa din 15 ianuarie 2024

– aprobă desfășurarea conferințelor și workshop-urilor VOXearlyMUS (continuarea proiectului de parteneriat strategic omonim, derulat în cadrul Programului ERASMUS, între anii 2015-2018). În cadrul acestora, profesori, specialiști, experți din domeniul muzical și nu numai, sunt invitați să susțină o serie de cursuri/workshop-uri/masterclasses care se adresează tuturor studenților și celor interesați din Universitatea Națională de Muzică din București.

Evenimentul se va desfășura în colaborare cu Societatea Română de Foniatrie, ca parte a Simpozionului Vocea ta contează.

– Festivalul CHEI UNMB se va desfășura în perioada 6-12 aprilie 2024.

Cele mai importante decizii luate de Consiliul de Administraţie, în şedinţa din 8 ianuarie 2024

– aprobă propunerea de colaborare a Asociației Cultură prin Muzică, organizator al programului Certificatul Dalcroze în România, privind desfășurarea cursurilor din cadrul programului de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR) 2023-2024.

– aprobă organizarea unor cursuri intensive pentru studenții UNMB, cu o durată de patru ore, susținute de Jean-Marc Aeschimann, profesor la Institutul Jaques Dalcroze din Geneva-Elveția. Cursurile se vor desfășura în data de 12.01.2024, orele 13-17 și contribuie la o mai bună pregătire a studenților în domeniul didacticii muzicale moderne.