Daniel Manasi

C.d.a.i.
Discipline predate:
Solouri și studii de orchestră
Contact:

S-a născut în 1963. A absolvit Academia de Muzică ”George Enescu” din Iași în 1985. Este concert maestru al Orchestrei de Cameră a Radiodifuziunii Române.

În 1984 a obținut diploma de concert maestru al Orchestrei Internationale Niyrbator din Ungaria în 1984. A urmat cursuri de măiestrie instrumentală la Weimar (Germania) în 1983 și la Hitzacker (Germania) în 1983 cu Oleg Krissa, Hansheinz Schneeberger, William Pleeth și Alfons Kontarsky. De asemenea, a urmat cursuri de dirijat: masterclass de dirijat – postuniversitar la Conservatorul din Viena 2005 și un masterclass de dirijat coordonatde  Ervin Acel la Oradea 2006.

Activitate artistică cuprinde un masterclass de orchestră (2006) la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, concerte susținute ca dirijor la București – Radiodifuziune, Bacău, Sibiu, Craiova, Ploiesti, Târgu-Mureș, Oradea, Botoșani, Galați, Râmnicu-Vâlcea, Târgoviște, Vaslui, Roman, Pașcani, Suceava, Alba Iulia, Chisinau, Vidin, Șumen, Macao etc.

Între 1990 și 1991 a susținut 140 concerte camerale de muzică vieneză în Italia și Elveția. A susținut concerte în calitate de violonist-solist la Iasi, Bacău, Craiova, Ploiești, Cluj Napoca, Botoșani, București, precum și peste hotare: Italia, Franța, Spania, Japonia, China, Coreea de Sud, Germania, Singapore, Malaezia, Cuba etc.

Între 1989 și 1992 a fost concert maestru al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.