Iulia Olteanu

C.d.a. dr.
Discipline predate:
Acompaniament
Contact:

S-a născut la Bucuresti în 1976; a urmat cursurile Liceului de artă „Dinu Lipatti” din București la clasa prof. Florin Nemeș; între 1994-1999 și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, secția Interpretare Muzicală, unde le-a avut ca îndrumatoare pe conf.univ.dr. Delia Pavlovici și pe prof.univ.dr.Verona Maier.

În 1998 a fost invitată ca solistă în cadrul Festivalului Internațional de la Harrogate, Marea Britanie, unde a susținut un recital organizat de Rotary Club Millenium Project-Harrogate.

În 2002-2003 a fost bursieră la École Normale de Musique „Alfred Cortot” din Paris la clasa prof. Francoise Thinat; tot aici a susținut recitaluri solo și camerale pe scenele Fundației Americane, Maison de l’Europe și Biserica Americană din Paris.

Între anii 2000-2015 a activat ca asist. univ. la Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov ca profesor acompaniator.

Iulia Olteanu a colaborat ca pianist acompaniator al Cursurilor de vară de la Brașov, alături de profesori ca Sylvia Ahramjian – S.U.A și Dan Mitu – Spania. De asemenea, a participat ca pianist oficial al Concursului internațional „Jeunesses Musicales” Bucuresti și al concursurilor internaționale de interpretare organizate de Filarmonica Brașov.

În vara anului 2006 a absolvit cursurile de Master in Piano Performance la Facultatea de Muzică din Brașov, la clasa prof.univ.dr. Stela Drăgulin.

Din octombrie 2007 este cadru didactic asociat al Universității de Muzică din București ca pianist acompaniator.

În 2021 obține diploma de doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București.