Fernando Mihalache

Lector univ. dr.
Discipline predate:
Acompaniament instrument specific, Acordeon, Didactica domeniului, Didactica specialității, Muzică de cameră, Practică pedagogică
Contact:

Fernando Mihalache a studiat Compoziție la Universitatea Naţionalǎ de Muzică din Bucureşti şi s-a specializat la workshopuri şi cursuri de acordeon cu profesori renumiţi, precum: Massimiliano Pitocco, Yuri Shishkin, Frank Angelis, Frederich Lips, Xiao Quing Cao, Raimondas Sviackevicius. 

Ȋn anul 2014 a înfiinţat prima catedră de acordeon la UNMB. 

De-a lungul timpului a susținut o serie de recitaluri şi turnee naționale, atât ca solist, cât şi cu anasambluri camerale importante (Traffic Strings, Maxim Quartet, Accord Vibes) și a participat la festivaluri naționale și internaționale, precum: Festivalul Internațional George Enescu, European Weeks Festival in Passau, Festival of Ierrusalim, Sǎptǎmâna Internaționalǎ a Muzicii Noi, Bucharest Jazz Festival ș.a.. 

Ȋn Festivalul „S.I.M.N.” (2017) a susţinut în primă audiţie românească, alături de Orchestra Radio, „Concertul pentru Acordeon şi Anasamblu de Camerǎ”, de Aurel Stroe. 

A colaborat cu instrumentişti de renume din țarǎ şi și din strǎinatate și cu orchestre ca Orchestra Naționalǎ Radio, Filarmonica George Enescu, Orchestra ONB ș.a.. 

A aranjat pentru acordeon numeroase lucrǎri importante: a publicat primul volum de Sonate (D. Scarlatti) și a realizat o transcripţie a Invenţiunilor la douǎ voci de J.S. Bach. 

În prezent, Fernando Mihalache predǎ acordeon, muzicǎ de camerǎ, ansamblu instrumental și acompaniament la UNMB, şi îşi desfȃşoarǎ activitatea artisticǎ atȃt ca solist cȃt şi ca, membru în ansambluri camerale sau în orchestre din țară sau din străinătate.