Fausta Dimulescu

conf. univ. dr.
Discipline predate:
Acompaniament, Pian general
Contact:

Născută la Baia Mare, studiază pianul cu Ernestina Adam-Papadopol, apoi la  Liceul de Muzică  din Cluj-Napoca cu prof. Walter Metzger-Popovici.  A absolvit Conservatorul de Muzică “G.Dima” din Cluj Napoca la clasa de pian a Prof. Univ. Dr. Ninuca Oşanu Pop şi la clasa de muzică de cameră a Prof. Univ. Dr. Ferdinand Weiss. În anul 1998 a obținut titlul de doctor în Stilistică muzicală cu Teza “Preludiul de la Bach la Debussy: reper de scriitură pianistică în muzica europeană ” cu Prof. Univ. Dr. Valentin Timaru.

A susţinut concerte și recitaluri, atât ca pianist  concertist cât şi ca pianist acompaniator,  la Filarmonicile: George Enescu din București, Bacău, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea; de asemenea, la Muzeul Cotroceni și la UNMB. A susținut recitaluri în Festivalul Internațional George Enescu (ed.2013 și 2015) alături de soprana Georgeta Stoleriu, de violonista Corina Bololoi, de violista Leona Varvarichi și de pianistul Vlad Dimulescu.

A susținut un workshop la Escola Superior de Musica (ESMAE) din Porto  cu tema “Genul şi forma în muzică”; de asemenea, a susținut o conferinţă la Academia de Muzică  Passos de Brandao şi la Clube Literario do Porto-Portugalia.    

Publicațiile sale includ volumul “Preludiul  de la Bach la Debussy : reper de scriitură pianistică  în  muzica  Europeană”. Are un C.D.: “Sonate” – Johannes Brahms, Whelm Berger, Franz Schubert împreună cu Leona Varvarichi – violă, Ștefan Neagoe- violoncel; a publicat cartea ”Identitate Culturală Europeană: Deziderat sau realitate?”.