Cristina Mihart

Drd.
Discipline predate:
Acompaniament
Contact:

După ce a absolvit Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, pianista Cristiana Mihart și-a continuat studiile la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și la Conservatoire Royal de Musique din Bruxelles, iar, in prezent, este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan

 Dorind să-şi extindă orizontul claviaturii, a studiat timp de doi ani orga şi clavecinul.

La formarea sa pianistică se adaugă cursuri de măiestrie alături de pedagogi renumiți, precum Dmitri Bashkirov, Brigitte Engerer, Dominique Merlet, Diana Ketler sau Petras Genuišas. 

Este laureată a concursurilor Concertino Praga – Cehia, Excellentia – Bruxelles, Belgia, Mihail Jora si Suzana Szörenyi – București.

 Cristiana a susținut concerte şi recitaluri pe scene importante din București – Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu, Parlamentul României, Palatul Cotroceni  sau Institutul Cultural Român.

 Ca solistă sau interpretă de muzică de cameră, a cântat pe numeroase scene din România și din străinătate, precum Filarmonicile din Brasov, Ploiești, Bacau, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Conservatorul Regal din Bruxelles, Mozarteum din Salzburg, Palazzo Ricci din Montepulciano, Italia sau Konzerthaus Berlin și a fost invitată să participe la mai multe festivaluri precum Festivalul International George Enescu, Serile Lipatti, SoNoRo, Pablo Casals – Prades, Franța, South Bohemian Festival Concertino Praga – Cehia.