Fernanda Romila

C.d.a. dr.
Discipline predate:
Ansamblu baroc
Contact:

Născută în 1969, a absolvit Liceul de Muzică “George Enescu” la clasa de pian a prof. Lucia Teodorescu. Este licențiată în Compoziţie (1994), clasa prof. Octavian Nemescu şi Orgă (1996) la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin (1998) la Hochschule für Musik – Bremen, Germania. Între 1998 și 2000 a fost studentă la Conservatoire Royal – Bruxelles, nivel superior, la clasa de clavecin a prof. Frederick Haas. 

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, un CD cu sonatele lui J. P. Vandenbosch. Susţine teza de doctorat cu titlul “Literatura pentru clavecin cu acompaniament ad libitum a sec. al XVIII-lea” apreciată Summa cum laude (2006). 

Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Anglia, Irlanda și în Statele Unite.

Este membră în diferite ansambluri de muzică barocă precum OrfeO 2000, condus de Jean-Pierre Menuge, Orchestra barocă europeană Le Chardon, condusă de Hajo Wienroth, Ansamblul Continuo, Codex, La Follia, Balkan Baroque Band.

Ca bursieră a programului de studii postdoctorale MIDAS, a făcut cunoscută în România creația lui Gottfried Heinrich Stölzel, un contemporan al lui Bach.

Participă în diferite jurii, cum ar fi Concursul “eeemerging” (organizat de Academia Ambronay, Franța), Concursul Internațional de Clavecin “La Stravaganza” de la Cluj, Concursul Național de Orgă.

A predat două decenii la Universitatea “Spiru Haret” pian, armonie, forme şi, în premieră, un curs despre instrumentele de epocă. În prezent este c.d.a. la Universitatea Națională de Muzică unde predă clavecin și basso continuo și participă la proiectele Orchestrei de Barockeri a UNMB.