Oana Vișenescu

Lector univ. dr.
Discipline predate:
Muzică de cameră
Contact:

În perioada 1989-1990 a studiat la Universitatea George Enescu din Iași, vioara cu prof. Bujor Prelipcean și muzica de cameră cu prof. Dan Prelipcean. În anul 1994 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa de vioară a prof. Daniel Podlovschi. A urmat Master cu specializarea muzică de cameră la clasa prof. univ. dr. Şerban-Dimitrie Soreanu. Între 2000-2002-Master la Conservatorul din Neuchâtel, sub îndrumarea violonistei Denitsa Kazakova. Cursuri de măiestrie la Semmering (Austria) cu violonista Nora Grumlikova, la Brașov și Gubbio (Italia) cu violonistul Șerban Lupu. În anii 1993, 1994 și 1995 a urmat cursurile de muzică de cameră susținute de violoncelistul Wolfgang Laufer. Între anii 2000–2002 a urmat la Neuchâtel cursuri de violă cu Jan Dobrzlewsky. Laureată cu premiul I la concursurile internaționale Isola di Capri-1990 și Città di Stresa-1993, atât la secțiunea vioară cât și la cea de muzică de cameră, dar și a concursului Mihail Jora, edițiile 1992 și 1993.

Este lector univ dr. la disciplina muzică de cameră a Facultăţii de Interpretare muzicală. Din anul 2003, violonistă în orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu. A activat ca violistă a cvartetului Arioso, cu care a susținut concerte în țară și în străinătate.

Studii doctorale sub îndrumarea prof. univ. dr. Şerban-Dimitrie Soreanu, finalizate cu susținerea tezei cu titlul Timbralitatea violinei în formații camerale mixte. În anul 2016 lansează cartea cu titlul Vioara în peisajul cameral modern.

Fondatoare în 1994 a trio-ului Mozaic, compus din Oana Iuliana – Vișenescu (vioară/violă), Emil Vișenescu (clarinet) şi Diana Spânu (pian), cu care susține concerte camerale în: București, Iași, Tulcea, Baia-Mare, Piatra Neamț, precum și în Franța, Belgia și Elveția. Concerte în calitate de solistă a orchestrelor simfonice din Satu Mare, Timișoara, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Bacău și a orchestrei Sinfonia București. Profesor invitat al cursurilor internaționale Icon Arts, Cisnădie/Sibiu.