Carmen Enescu Botezatu

C.d.a. dr.
Discipline predate:
Acompaniament canto, Acompaniament repertoriu vocal, Literatură de lied
Contact:

A absolvit în anul 1974 Liceul de Muzică și Arte Plastice din Brașov și în anul 1978 Conservatorul de Muzică ”Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de interpretare muzicală –secția pian. Din anul 1978 până în anul 1993 a fost professor de pian la Școala de Muzică și arte plastic nr. 3 , Liceul ”Dinu Lipatti” și Liceul ” George Enescu”. Din anul 1993 până în prezent este lector universitar la Universitatea Națională de Muzică București. În anul 2005  a susținut Teza de Doctorat cu titlul ” Creația pentru pian a compozitorilor reprezentanți ai Noii Școli Vieneze – Arnold Schomberg, Anton Webern și Alban Berg” la Universitatea Națională de Muzică București. A organizat și a pregătit recitaluri și concerte ale elevilor și studenților în cadrul liceelor de Muzică și în cadrul UNMB, la Opera Națională București, la Atheneul Român, Sala Mică a Palatului, Sala Dalles, Sala Mică a Muzeului de Artă, Filarmonica din Râmnicu Vâlcea. A pregătit elevi pentru participare la concursuri în țară: Concursul de Lied ” Mihail Jora”, Concursul Național ” Marțian Negrea”, concursuri de interpretare de la Deva, Tulcea, Buzău, Concursul Internațional de Interpretare ” W.A.Mozart” de la Târgoviște, Concursul Național de Interpretare ”Iulia Hașdeu” – Câmpina, Concursul Internațional de Interpretare ” Lira de aur”, Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală ”Paul Constantinescu” – Ploiești, concursuri organizate în memoria unor muzicieni români: Miriam Marbee, Modest Iftinchi, Silvia Șerbescu, Liviu Dandara. Elevii pregătiți au obținut în decursul timpului 92 de premii ( 32 premii I).

A prezentat studenți și elevi în ciclul de emisiuni Radiodifuziunii Române ”Muzicieni de azi, muzicieni de mâine”. A participat la recitalurile organizate de Fundațiile ”Remember Enescu” și ”Asociația Tinerilor Muzicieni din România”. 

Din anul 1994 coordonează, ca profesor mentor, practica studenților de la Compoziție-Dirijat și Pedagogie muzicală, la disciplina pian. Din anul 2002 este președinta Asociației ”Tineri Muzicieni din România”, care promovează tineri cu rezultate excepționale în domeniul muzical. A realizat referate tematice însoțite de recitaluri: ” Lucrările pentru pian cu character didactic ale lui J. S. Bach”, ” Miniatura romantic pentru pian”, ” Miniatura vocal-instrumentală în creația lui E. Grieg”. A fost membră în juriul a numeroase concursuri de pian din România.