Bogdan Vodă

Conf. univ. dr.
Director al Departamentului de Compoziție
Discipline predate:
Armonie, Arta construcției melodice, Compoziție clasică, Didactica domeniului și dezvoltări în didactica specialității, Didactica specialității, Forme și analize muzicale, Orchestră, Stil și limbaj în compoziție, Teoria instrumentelor și orchestrație
Contact:

Educație

  • Doctor în Muzică, Universitatea Națională de Muzică București (2011)
  • B.A/M.A, Licență (1995/1997), Master (1996/1998)

Biografie

Bogdan Vodă a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București (secțiile Compoziție [1995] și Dirijat orchestră [1997], master [1996/1998], doctorat [2011]). A absolvit programul post-doctoral MIDAS (2013).

Predă armonie, forme și analize muzicale, orchestrație, compoziție, orchestră (orchestra Concerto a UNMB) ș.a.

Are o activitate componistică în domeniul simfonic și cameral, cu lucrări interpretate în festivaluri internaționale din mai multe țări, fiind membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Activează ca dirijor (în prezent dirijor permanent al Filarmonicii Oltenia din Craiova), colaborând cu majoritatea orchestrelor filarmonice din țară. A susținut concerte și a participat la festivaluri internaționale în Franța, Marea Britanie, Spania, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Turcia. A interpretat în primă audiție și a înregistrat lucrări ale unor importanți compozitori români și nu numai. A colaborat cu soliști consacrați, dar și cu peste 300 de tineri la început de carieră.

A publicat două volume, mai multe manuale (în colectiv) și mai multe studii muzicologice, în special în domeniul problematicii educaționale muzicale, sau privitoare la particularități structurale ale unor lucrări reprezentative.

Între 2014 și 2017 a fost și cercetător la Departamentul Curriculum al Institutului de Științe ale Educației.

A asigurat în perioada 2017-2023 conducerea Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din UNMB